Başkan Yılmazer'den, 'Ekonomimiz İçin Yastık Altı Altınları Bozduralım' Çağrısı

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması çağrısına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Yılmazer'den, 'Ekonomimiz İçin Yastık Altı Altınları Bozduralım' Çağrısı
Yapılan bu çağrıyla yastık altındaki 2 bin 200 ton altınının milli ekonomiye kazandırılacağını belirten Başkan Yılmazer, “Yastık altında duran altının kimseye faydası yok. Fakat 2 bin 200 ton altının milli ekonomiye katkısının fazla olacağı inancıyla, halkımızın bu konuda daha hassas davranması gerektiğine inanıyorum. Bu çağrıya cevap verilmesi neticesinde, ekonomiye yeni kaynak yaratılacaktır. Yastık altında bekleyen altınların; kaybolma, çalınma, hırsızlık riskinden korumak, yüzde yüz devlet garantisinde saklanması için Ziraat Bankası şubelerine gidelim. Bankaya verilen altınlar değerinde alırken, hiçbir masraf ve komisyon almıyor. Altın tahvili ve altında dayalı kira sertifikası uygulamasını çok önemli, bu vesileyle vatandaşlarımızı ülkenin gelişmesine katkı sağlamasına davet ediyorum” dedi.

Başkan Yılmazer, bu modelle yatırıma ve üretime dönüşmeyen yastık altı ziynet eşyaların ekonomiye kazandırılmasına imkan sağlanacağı, ülkenin büyümesi ve gelişmesi için herkesi katkı sağlamaya davet etti.
Kaynak: İHA