Başkan Genç, Yurt Dışından Gelen Eğitimcilerle Görüştü

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Yeniköy Ortaokulu'nun "Mind on Hands STEM Goes on" isimli projesi kapsamında ilçeye gelen Estonya, Slovenya, Bulgaristan ve Portekizli eğitimcilerle görüştü.

Döşemealtı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 idareci ve öğretmeni ağırlayan Genç, proje hakkında bilgi aldı.

Projenin temel amacının, öğrenciler için fen ve matematik eğitimini daha anlamlı ve anlaşılır hale getirmek, öğrencilerin karşılıklı olarak kültürel farklılıklara ve inançlara saygı duymalarını sağlamak olduğunu belirten Proje Koordinatörü Hilmi Doğan, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematic) baş harflerinden oluşan ve ilk olarak ABD'de başlayan, Türkçe'ye de FeTeMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) olarak uyarlanan bir eğitim yaklaşımı olduğunu bildirdi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç de eğitim öğretim anlamında şanslı bir bölgede olduklarını söyleyerek, şunları söyledi:

"Döşemealtı Anadolu liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi, kolej ve özel üniversitesi ile adeta bir eğitim vadisi olma yolunda. Bu da bölgemiz açısından oldukça önemli. Yeni gelişmekte olan Antalya'nın en büyük merkez ilçesi konumundayız. Ancak eğitim tesisi bakımından en bol ve en başarılı ilçeyiz. Bu da bizim hızla gelişmemizi ve gelecek neslin çok daha bilinçli ve eğitimli olmasına imkan tanıyor."

Kaynak: AA