'Bahar Dalları-2' Projesi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Bahar Dalları-2" projesi kapsamında 36 öğrencinin Ankara gezisine götürüldüğü bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı (ÇOGEP) kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan proje ile başkent gezisi düzenlendi.

Menderes Anadolu ve Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Liselerinde öğrenim gören 36 öğrencinin katıldığı gezide, Ankara’nın Cumhuriyet tarihindeki yeri ve önemi anlatılarak, 1. TBMM ile Çankaya Köşkü ziyaret edildi.

Anıtkabir’deki ziyarette, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Medeniyetler Müzesi ile Tabiat Tarihi Müzesini de gezen öğrenciler, Beştepe Millet Camisi ve 15 Temmuz şehitleri anısına yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtını ziyaret etti.

Gezi ile şehre yakın ancak şehir hayatından uzak yaşayan gençlere şehir hayatını tanıtmak, yaşadıkları ülkenin başkenti olan Ankara’nın önemini anlatmak, gençlerin topluma uyumlu, sorumluluk sahibi ve vatandaşlık bilinci yüksek birey olma duygusunu geliştirerek, toplumsal duyarlılıklarını arttırmanın amaçlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA