'Avrupa Pazarında 2018 Çıkış Yılı Olacak'

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi üyesi Bektaş: 'Avrupa'da, özellikle Almanya'daki erken satışların geçen yılın çok üzerinde olduğunu, özellikle İspanya gibi önemli destinasyonlarda tüketicinin çok üzüldüğünü, Türkiye'ye bir dönüşün olacağını öğrendik. 2018 Avrupa pazarında çıkış yılı olacak, diğer pazarlarımızdaki çıkış da devam edecek' 'Türkiye, ailelerin çok rahat tatil yapabileceği bir destinasyon. Turizmde yeni trendler ön plana çıkıyor. Hükümetin sağlık turizmi konusunda çalışması var'

AYŞE YILDIZ - Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi üyesi Ayhan Bektaş, Avrupa'da, özellikle Almanya'daki erken satışların geçen yılın çok üzerinde olduğunu belirterek, "Özellikle İspanya gibi önemli destinasyonlarda tüketicinin çok üzüldüğünü, Türkiye'ye bir dönüşün olacağını öğrendik. 2018 Avrupa pazarında çıkış yılı olacak, diğer pazarlarımızdaki çıkış da devam edecek." dedi.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 ülkeden 2 bin acente, havayolu şirketi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dünya turizm örgütünün turizm konseyi başkanlarıyla bir araya geldiğini ve 2018 turizmi için strateji belirlediklerini söyledi.

Türkiye'nin turizm odaklı tanıtımını önemsediklerini ifade eden Bektaş, 2016'daki türbülanstan sonra 2017'nin çıkış yılı olduğunu dile getirdi.

Turizmde bu yıl toparlanma yaşandığını, yıl sonu itibarıyla Türkiye'de 30 milyon civarında turistin ağırlanmış olacağını aktaran Bektaş, "2018 için hedefler daha büyük. 2014 rakamlarını yakalamak için bir stratejiyle gidilmesi gerekiyor. Bu yıl, geçen yıla göre çok iyi bir yıldı. 2018'de de bu çıkış devam edecek." diye konuştu.

Bektaş, "Avrupa'da, özellikle Almanya'daki erken satışların geçen yılın çok üzerinde olduğunu, özellikle İspanya gibi önemli destinasyonlarda tüketicinin çok üzüldüğünü, Türkiye'ye bir dönüşün olacağını öğrendik. 2018 Avrupa pazarında çıkış yılı olacak, diğer pazarlarımızdaki çıkış da devam edecek. 2,5-3 milyon Almanın gelmesini öngörüyoruz. Rusya bu yıl rekor kırdı, 2014'ü geçtik. Türkiye şu ana kadar 4,5 milyon Rus turist ağırladı." dedi.

Ukrayna, Polonya ve Rusya'dan da beklentilerinin yüksek olduğunu, İngiltere'den gelen turist sayısının da bu yıl iyi düzeyde olduğunu bildiren Bektaş, ani bir olay yaşanmadığı sürece gelecek yıl 2017'nin üzerinde bir Türkiye beklediklerini vurguladı.

- "50 milyar dolarlık hedefe ulaşabiliriz"

Turizmde işlerin iyi gittiğini ancak fiyatların hala istenilen seviyede olmadığını belirten Bektaş, taleple fiyatların da düzeleceğini dile getirdi.

Türkiye'nin turizmde kendisini ispat eden bir destinasyon olduğunu ifade eden Bektaş, Akdeniz çanağında Türkiye'nin çok önemli olduğunu söyledi.

Bektaş, sektöre yönelik desteklere değinirken de hükümetin aldığı kararlar, verilen destekler ve hızlı refleksin yatırımcının önünü görmesini sağladığını ifade etti.

Yapılan düzenlemeler sayesinde turizm alanında yeni bir sürecin başladığına işaret eden Bektaş, sektörünün yeniden yapılanma süreci yaşadığını, mevzuatta ve teşvik kanununda yapılan düzenlemelerle 2023'teki 50 milyar dolarlık gelir hedefine ulaşılabileceğini bildirdi.

Stratejik anlamda Türkiye'nin önümüzdeki 1-2 yıl içinde hak ettiği yerde olacağını ifade eden Bektaş, "Türkiye, ailelerin çok rahat tatil yapabileceği bir destinasyon. Turizmde yeni trendler ön plana çıkıyor. Hükümetin sağlık turizmi konusunda çalışması var. Birtakım tıbbi müdahalelerin dışında uzun yaşam dediğimiz termalle beraber farklı ürünler var." dedi.

Kaynak: AA