AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Açıklaması

'Kim vatanseverdir, vatana ihanet eder, milletin terazisi en iyi şekilde ölçer. 15 yıldır, aralıksız bize vazife veren milletimize şükranız. Vatanseverliğimizin karnesini milletimiz veriyor'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Kim vatanseverdir, vatana ihanet eder, milletin terazisi en iyi şekilde ölçer. 15 yıldır, aralıksız bize vazife veren milletimize şükranız. Vatanseverliğimizin karnesini milletimiz veriyor." dedi.

Aydemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 25 Ekim 1993'te Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde bölücü hainler tarafından 33 masumun şehit edildiğini, Yavi'den sonra Pasinler Çiçekli köyünde de bölücü hainlerin 6 kişiyi katlettiğini anımsattı.

Şehitler arasında Alvarlı Muhammed Lütfi'nin torununun da bulunduğunu anlatan Aydemir, Alvarlı Lütfi'nin milli mücadele döneminde Hınçak-Taşnak çetelerine karşı milleti örgütlediğini kaydetti.

Aydemir, "Bunun intikamını yıllar sonra Ermenici katiller, torununu katlederek, vazife yaptığı Yavi'yi kana bulayarak alma girişiminde bulundular. PKK, Kürt hamisi bir örgüt değildir, Ermenici bir Hınçak-Taşnak örgütünün sonraki versiyonu bir yapıdır. Yavi katliamı, Çiçekli katliamı buna işarettir." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "Hainler devlet yönetemezler." dediğini anımsatan Aydemir, bu tespite hak verdiğini bildirdi.

Vatan hainliği ve vatanseverliğin ölçüsünün karnesinin millet tarafından verileceğini vurgulayan Aydemir, "Kim vatanseverdir, vatana ihanet eder, milletin terazisi en iyi şekilde ölçer. 15 yıldır, aralıksız bize vazife veren milletimize şükranız. Vatanseverliğimizin karnesini millemizin veriyor." ifadesini kullandı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin CHP'li belediye başkanı Ekrem Eşkinat'ın dün antidemokratik bir çağrıda bulunduğunu anımsatan Aydemir, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımıza hakareti içeren bir söylemle ardından da bir taleple bunu dile getirmiştir. 'Ayaklanalım ve alt edelim' gibi bir çağrı. Tıpkı 15 Temmuz'da FETÖ'nün hayata geçirmeye çalıştığı halin bugün dillendirilmiş şeklidir. Bu siyaset anlayışını lanetlediğimi, kınadığımı ifade ediyorum."
Kaynak: AA