Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Açıklaması

'Bu ülkeni gençliği 15 Temmuz'da gerçekten vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktı. İman dolu bir gençlik var bu ülkede. Allah'ın izniyle biz o verdiğimiz büyük sınavdan sonra çok daha güçlü bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz sizlerin de desteğiyle, çalışmasıyla, azmiyle'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bu ülkeni gençliği 15 Temmuz'da gerçekten vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktı. İman dolu bir gençlik var bu ülkede. Allah'ın izniyle biz o verdiğimiz büyük sınavdan sonra çok daha güçlü bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz sizlerin de desteğiyle, çalışmasıyla, azmiyle." dedi.

Bakan Kaya ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

AK Parti Grup Toplantı Salonu'nda öğrencilerle görüşen Kaya ve Turan'a Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz eşlik etti.

Gençlere tecrübelerini anlatan Bakan Kaya, gençlerin sadece geleceği değil bugünleri de inşa ettiğini söyledi.

Gençlerin ülkenin en önemli varlıkları olduğunu vurgulayan Kaya, "Sizler için çalışıyoruz. Sizlerle birlikte Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. Hep diyoruz ya gençler bizim geleceğimiz, aslında siz bizim bugünümüzsünüz. Bugünümüzü, yarınımızı sizlerle birlikte inşallah güçlendireceğiz. Bu ülkenin gençliği 15 Temmuz'da gerçekten vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktı. İman dolu bir gençlik var bu ülkede. Allah'ın izniyle biz o verdiğimiz büyük sınavdan sonra çok daha güçlü bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz sizlerin de desteğiyle, çalışmasıyla, azmiyle." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yapılan gençlik şurasındaki konuşmasını hatırlatan Fatma Betül Sayan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız şöyle demişti, 'Hedefleriniz büyük olsun, memur olmayı değil girişimci olmayı hayal edin'. Bu gerçekten çok önemli. Hayallerinizi, hedeflerinizi büyük tutun çünkü Türkiye artık eski Türkiye değil." ifadelerini kullandı.

- "ÇOMÜ kendi enerjisini kendi üretecek"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise bu yıl 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ÇOMÜ'nün artık kendi enerjisini kendisinin üreteceğine işaret etti.

Bununla ilgili üniversitenin bir proje hazırladığını dile getiren Turan, "Biz de ilgililerle görüşüp bakanlığımıza ısrarcı olduk. Proje sonuçlandı imzalar atıldı. Üniversitemiz kısa süre içerisinde çevreye zarar vermeden kendi rüzgar gülüyle çalışmasını yapacak. 4 yıl içerisinde yapılan yatırımın karşılığını almış olacak. Bu üniversite için büyük bir avantaj ve Türkiye'de örnek bir proje." dedi.

Turan, Biga başta olmak üzere birçok ilçenin öğrenci yurdu talebi olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle devam etti:

"Bu taleplerle ilgili önemli imkanlar sağladık. KYK ve ilgili bakanlıklarla görüştük. Rektör Hocamız bize yerler gösterdi, buralar için ciddi imkanlarımızı zorluyoruz inşallah bunda da büyük mesafe alacağız. Yeni bölümler için niyetimiz var. Çanakkale’de üniversitemizin büyümesi için hem teknik hem kampüs imkanı olarak hem içerik olarak daha çok kuvvetlenmesi için ciddi mesai harcıyoruz. ÇOMÜ Türkiye'nin yeni dönemde daha da önemli okullardan bir tanesi olacak diye düşünüyorum."
Kaynak: AA