AFAD Ve Kızılay'dan Suriyelilere Yardım Eli

AFAD ve Türk Kızılayı, Bab'ın Kabasin beldesinde bin 500 aileye insani yardım dağıttı Kabasin Yerel Meclisi İnsani Yardım Görevlisi Ali: 'AFAD ile Türk Kızılayı'na teşekkür ediyorum. AFAD ile Türk Kızılayı, Kabasin çevresindeki köylerde yardıma muhtaç bin 500 aileye insani yardım dağıttı'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türk Kızılayı, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab'ın Kabasin beldesine bağlı köylerde ihtiyaç sahibi bin 500 aileye insani yardım dağıttı.

Kabasin Yerel Meclisinin İnsani Yardım Görevlisi Yusuf Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkına yardımlarından dolayı AFAD ile Türk Kızılayına teşekkür etti.

AFAD ile Kızılay'ın, Kabasin çevresindeki köylerde yardıma muhtaç bin 500 aileye insani yardım dağıttığını dile getiren Ali, ''Dağıttığımız yardım kolilerinin içerisinde, şeker, un, zeytin yağı, mercimek, konverse, makarna ve fasuliye gibi temel malzemeler var.'' diye konuştu.

- Bizza beldesinde pirinç dağıtımı

Hedeflerinin Suriye'nin farklı yerlerinden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine gelen ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek olduğunu kaydeden Ali, Kabasin dışında Bizza beldesinde bin aileye pirinç yardımında bulunduklarını kaydetti.

Kabasin beldesine bağlı Şuveyha köyü sakinlerinden Hasan Ebu Kadir de ''Bu yardım kolisi maddi yükümüzü biraz hafifletir ama bölgeye daha çok yardımın yapılması gerek. 18 kişilik aileye bir yardım kolisi yetmez, kalabalık ailelere daha fazla yardım verilmeli. Yardımı yapanlara teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Cerah Hafız ise dağıtılan kolilerin ihtiyaçlarını karşıladığını anlatarak, Türkiye ve yardımları yapanlara teşekkür etti.

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu, 23 Şubat'ta Bab'ı terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmıştı.
Kaynak: AA