AB Bakanı Çelik, AB Delegasyonu Başkanı Berger'i Kabul Etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: 'Türkiye ile müzakereleri kesmek ya da askıya almak ile ilgili yaklaşımlar AB zirvesinde destek bulmadı' AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger: 'Bugünden itibaren yıl sonuna kadar ulaştırma, enerji ve ekonomi konularında son derece önemli toplantılar gerçekleştirilecek'.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Türkiye ile müzakereleri kesmek ya da askıya almak ile ilgili yaklaşımlar AB zirvesinde destek bulmadı." dedi.

Çelik, AB Bakanlığında, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i kabul etti.

Kabulde, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'yi ilgilendiren konuların da ele alındığını hatırlatan Çelik, "Gelinen aşamada bundan sonrasında nasıl bir yol izleyeceğimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz." dedi.

Çelik, gelecek dönemde çok sayıda ziyaret yapacaklarını belirterek "Bu bağlamda, Türkiye ile müzakereleri kesmek ya da askıya almak ile ilgili yaklaşımlar AB zirvesinde destek bulmadı. Başka çeşitli kararlar alınıyor fakat içinden geçtiğimiz dönem dünyanın zor bir dönemi. Türkiye-AB ilişkilerinin kazan-kazan çerçevesinde çok daha iyi olmasını, pek çok alanda iş birliği ve katılım müzakereleri konusunun hızlanmasını değerlendirdiğim bir dönem." ifadelerini kullandı.

AB Dönem Başkanı Estonya'ya ziyaretini hatırlatan Çelik, gelecek dönemde de söz konusu ziyaretlerin devam edeceğine işaret etti.

Bakan Çelik, Berger ile görüşmesinin verimli geçtiğini vurgulayarak durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

AB Delegasyonu Başkanı Berger de görüşmenin önemine dikkati çekerek gelecek dönemde Brüksel'de çok sayıda üst düzey toplantının düzenleneceğini belirtti.

Berger, toplantı için Çelik'e teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Bu toplantı gerçekten önemliydi çünkü önümüzdeki aylarda yapılacak çok sayıda iş olacak. Brüksel'de düzenlenmesi öngörülen bir dizi üst düzey toplantı var. Bugün bu konuları, iş birliğimizi ve AB ile Türkiye arasında yürütülen bu çalışmaları nasıl ilerletebileceğimizi görüşmek iyi oldu. Önceden de belirttiğim üzere, bugünden itibaren yıl sonuna kadar ulaştırma, enerji ve ekonomi konularında son derece önemli toplantılar gerçekleştirilecek. Bir kez daha desteğiniz, Bakanlığınızın desteği ve burada yaptığımız çalışmalar için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde yapılması planlanan toplantıların, çalışmalarımızın ilerletilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum."

Kaynak: AA