7 Camiden 700 TL Sadaka Çalan Hırsız Aranıyor

Isparta merkezde kendisini namaz kılacakmış gibi göstererek, vakit aralarında camilere giden şüphelinin sadaka hırsızlıkları güvenlik kameralarına yansıdı. 7 farklı camiden yaklaşık 700 TL tutarında nakit para çaldığı tespit edilen şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

7 Camiden 700 TL Sadaka Çalan Hırsız Aranıyor


Eli kesilince kanı abdest havlusuna sildi

İlk olarak Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınındaki Terminal Cami’ye giden şüphelinin kameralara yansıyan görüntüsünde camide bulunanlara namaz kılacakmış görüntüsü vererek içeri giriyor. Ardından herkesin namazını bitirmesini bekleyen hırsız, içeride kimse bulunmadığından emin olduktan sonra ise cami görevlisinin kilitli olan odasına girmeye çalışıyor.Bu yöntemle başarılı olamayan sadaka hırsızı, daha sonra görevlinin odasının camını kırarak içeri giriyor. Sadaka hırsızının cam kırması sırasında eli kesiliyor. Şüpheli bu kez de odada asılı vaziyette bulunan ve abdest alırken kullanılan havluyu alarak elinin kanını temizliyor. Bütün bu yaşananlardan sonra işe koyulan hırsız, odada bulduğu paraları alarak kayıplara karışıyor.

Güvenlik kamerasını fark etti

Şüphelinin, bir başka camide hırsızlık maksadıyla girdiği yerde ise kameraların bulunduğunu fark ederek işine devam eden görüntüleri yine güvenlik kameralarına yansıdı. Hırsız, güvenlik kamerasını gördükten sonra bir bakış atıp işine devam etti.

Şüpheli tespit edildi

Kentte yaşanan hırsızlık olayları sonrasında 7 cami görevlisinin polise başvurarak şikayetçi oldukları öğrenildi. Camilere giderek güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, yaptıkları fotoğraf ve görüntü taramasının ardından şüphelinin H.İ. olduğunu tespit ettiler.Emniyet güçleri şimdi her yerde o yardım simsarını arıyor.
Kaynak: İHA