50 Bin Ton Blok Mermer Görücüye Çıktı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık ve MADSİAD iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’ kapılarını açtı.

50 Bin Ton Blok Mermer Görücüye Çıktı
Dünyanın kapalı alandaki tek blok mermer fuarı olan ve 15 milyon dolar değerinde ve 50 bin ton ağırlında 2 bine yakın mermerin sergilendiği fuara 40’ı aşkın ülkeden yerli ve yabancı alıcı geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde büyük başarılara imza attığını söyledi.

Türkiye ekonomisinin büyümesi adına üretilen ürünün doğru alıcılarla buluşması gerektiğini kaydeden Burkay, fuarın sektörün ihracat hacmine büyük katkı sağladığını belirtti.

Burkay, “Ticari Safari Projemiz kapsamında Bursa’ya getirdiğimiz 40 ülkeden 800 yabancı alıcının ziyaret edeceği fuarımız, sektörümüzün büyümesine öncülük etmeye devam ediyor” dedi.

Bu zenginliklerin çevreye zarar vermeden katma değer oluşturarak üretilmesi ve ihracatının yapılmasının Türkiye ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Burkay, “Bugün sektörümüz 2 milyar dolara yakın ihracata imza atıyor. Sektörün 2018 ihracat hedefi 2.5 milyar dolar. 2023 yılında ise 7 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor. Firmalarımız arasındaki sinerji ile sektörümüz hedeflerine mutlaka ulaşacaktır” diye konuştu.

Başkan İbrahim Burkay, Bursa’ya yeni nesil bir fuar alanı kazandırmak istediklerini ifade ederek, “Bursa’da hayata geçen fuarlarımız sektörlerimizin de destekleriyle her geçen yıl büyümesini sürdürüyor. İş dünyamızdan gelen talepler doğrultusunda Bursa’ya yeni nesil bir fuar alanı oluşturmak istiyoruz. Yeni fuar alanımız, Türkiye’nin üretim ve ihracatına güç katan kentimize daha büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında Bursa iş dünyasının heyecanı ve gayretinin büyük payı olduğunu söyledi.

Efkan Ala, “Bursa’mız Türkiye ekonomisinin lokomotifi. Tek başına 25 milyar dolarlık ticaret hacmi ile BM’ye kayıtlı birçok ülkeden daha fazla ekonomik hacme sahip. Bursa iş dünyamızın girişimci ruhu ve üretim tecrübesi ile hem kentimiz hem de ülkemiz yeni başarılara yelken açacaktır. Sektörümüzün iş hacmine her geçen sene ivme kazandıran fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri 3. Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın açılışını yaptı. Ardından Bursa protokolü, stant açan firmaları ziyaret ederek, blok mermerler hakkında bilgiler aldı.
Kaynak: İHA