15 Askerin Şehit Olduğu Saldırının Tanığı Şoför Açıklaması 'Gözümün Önünde Bir Ateş Topu Oldu'

Kayseri’de 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016’da düzenlenen canlı bomba saldırısıyla ilgili açılan davanın ikinci gününde tutuklu 13 sanığın savunmaları tamamlandı. Tanık olarak dinlenen 17 Aralık’ta patlamanın olduğu caddede canlı bomba tarafından patlatılan özel halk otobüsünün 300 metre arkasından gelen özel halk otobüsünün şoförü H.G., “Işıktan yavaş yavaş kalktığım sırada gözümün önünde bir ateş topu oldu. Oradaki çocukların parçalanmış halini görünce psikolojim bozuldu” dedi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın öğleden önceki oturumunda hazır bulunan 13 sanığın savunmaları tamamlandı. Öğleden sonraki oturumda 7 tanık dinlendi.

17 Aralık’ta patlamanın olduğu caddede canlı bomba tarafından patlatılan özel halk otobüsünün 300 metre arkasından gelen özel halk otobüsünün şoförü H.G., duruşmada tanık olarak dinlendi. H.G., “ben özel halk otobüsü şoförüyüm. Anayurt’tan kalkış yaptım, çarşı istikametine gidiyordum. Rektörlük kavşağına geldim, kırmızı ışıkta durdum. Işıktan yavaş yavaş kalktığım sırada gözümün önünde bir ateş topu oldu. Canlı bomba olan o aracı fark etmedim. Patlamayı görünce aracı sağa yanaştırdım. Ben ve yolcular indik. Yangın tüpünü alarak patlamanın olduğu yere doğru gittim. Otobüs şoförünü o an görmedim. Oradaki çocukların parçalanmış halini görünce psikolojim bozuldu, 1 hafta işe gidemedim. O görüntüleri medyaya vermekle suçlandım, o iddialar doğru değildir. Şoför Hamit’in kendisini tanımam, sadece iş arkadaşıdır” dedi.

Ayrıca N.A., A.H.İ.İ., S.Y., A.Ö., E.Ö. ve Ö.A. da tanık olarak dinlenirken, mahkeme heyeti Kırşehir’den gelmesi beklenen tutuklu sanık Kenan Ç.’nin dinlenilmesi için duruşmaya yarın saat 09.00’a kadar ara verdi.
Kaynak: İHA