Vezirköprü'de Ceviz Fidanı Üretim Tesisi Açıldı

Vezirköprü ilçesinde sertifikalı ceviz fidanı üretim tesisi hizmete açıldı.

Törende konuşan Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, tesisin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yapılan hizmetin örnek olacağına inandığını belirten Altıner, "Vezirköprü'de yapılan bu projenin örnek olacağına inanıyorum. İnşallah böyle güzelliklerle başlayan bir proje, aynı güzelliklerle devam eder. İnsanlar da bunu örnek alır." dedi.

Tesis hakkında bilgi veren Birlik Tarım İşletme sahibi Berker Çalışkan ise Vezirköprü'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yetiştirilmesi zor bir meyve olan ceviz fidanı üretiminde yüzde 80 aşı tutma oranı elde ettiklerini anlatan Çalışkan, "Üretimi artırmak, daha sağlıklı ve verimli ceviz bahçeleri kurmak adına bölgenin iklimine uygun, hastalıklardan ari, sertifikalı ceviz fidanı üretim tesisini faaliyete geçirdik. Ceviz ihtiyacının yüzde 70'ini ithal eden ülkemizde, ceviz üretimine yönelmek kazanç sağlayacaktır." diye konuştu.

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi ise ceviz üretiminin artması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların sonrasında dua edildi ve protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Programa Vezirköprü Kaymakamı Altıner'in yanı sıra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, Vezirköprü İlçe Tarım Müdürü Selman Karayaka, meslek oda başkanları, davetlilier ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA