Ugandalı Bakan'dan KTO'ya Ziyaret

Uganda Cumhuriyeti Su Kaynakları Bakanı Hon Kibuule Ronald, Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret ederek Başkan Selçuk Öztürk ile bir araya geldi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamada, ziyaret sırasında Ronald'a, Konya ve Türkiye'deki sanayi tesislerine ilişkin bilgi veren Öztürk, uluslararası ilişkilerin tarafların gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin son on beş yıllık dönemde Afrika ülkeleri ile işbirliğine büyük önem verdiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Üst düzey temaslarla Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında işbirliği hızlı bir yükseliş göstermektedir. Konya olarak ülkemizin bu girişimlerine destek vermek amacıyla Afrika ile başta ticari işbirlikler olmak üzere her türlü konularda ikili görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Afrika’dan farklı ülkelere dönem dönem ikili iş görüşmeleri, organizasyonları düzenleyerek tüccarlarımızın bu ülkelerle bağlarının kuvvetlenmesini istiyoruz. İş adamları ikili diyaloglarını ne kadar geliştirirlerse ülkeler arasında işbirlikleri de o derece kuvvetli olacaktır."

Uganda'nın Konya için işbirliği potansiyeli taşıyan bir ülke olduğunu kaydeden Öztürk, "Geçtiğimiz yıl yaptığımız ziyarette Konya ve Uganda arasında işbirliğini geliştirebilecek potansiyel olduğunu gördük. Ziyaretimiz kapsamında KTO Karatay ile Uganda İslam üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Şu an üniversitemizde Uganda’dan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Karşılıklı bu dostluk ve diyalog ortamının devam etmesi bizleri mutlu etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konya’da gördükleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Ronald da Konya’nın sanayi ve ticari yapısıyla dünya çapında bir şehir olduğunu vurguladı.

Konya’nın bu yapısını örnek alacaklarını kaydeden Ronald, Konyalı firmalarla işbirliği içinde olmak istediklerini aktardı.

Ronald ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından Konya'daki sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA