'Türkiye'nin Geleceğini Yazan Kadınlar' Projesi Tamamlandı

TOBB, TOBB Kadın Girişimceler Kurulu ve Turkcell’in birlikte organize ettiği “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi sonuçlandı.

'Türkiye'nin Geleceğini Yazan Kadınlar' Projesi Tamamlandı
Finale kalan 10 projenin arasından jürinin seçtiği 3 projeye ödülleri TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törenle verildi.

Kadınlara uygulama yazılımı geliştirmeyi öğretmek üzere başlatılan program yaklaşık 6 ay sürdü. 6 aylık bir maratonun sonunda aralarında Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulunun da olduğu 18 ildeki eğitimlere bin 400 kadın katılım sağladı. Kursiyerlerin, yazılım ve iş planı eğitimleri sonunda tam 239 uygulama geliştirildi. Bunlardan 48’i yarı finale kaldı, 10’u ise finalde yarışmaya hak kazandı.

Van TSO’da ise 10 Haziran’da başlayan eğitimlere 9 girişimci kadın katıldı.

Bu süre içinde verilen eğitimlere katılan kadın girişimciler, hazırladıkları projeleri sundu. Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, TURKCELL Temsilcisi ve YYÜ’den bir temsilciden oluşan jüri, sunulan projeleri değerlendirdi.

Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, İstanbul’da yapılan ödül törenine katıldı.

Van’da ilk üç sıraya giren kadın girişimcilerle ödül törenine katılan Semra Odabaşı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 18 ilde gerçekleştirdiği eğitimlerin başarı ile sonuçlandığını belirterek, “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk günden itibaren bu programın Van’da olması için çaba gösterdik. Eğitimlerimiz 6 ay sürdü. Kadın girişimcilerimiz bu programlarda geliştirdikleri programlarla finale katılmaya hak kazandı. Türkiye’de 18 il içinde Van’ın yer alması gururlandığımız bir durumdur. Bu imkanları bizlere sağlayan, 6 ay boyunca bize lojistik destek sağlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve ilgili arkadaşlara teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Geleceğini Yazan Kadınlar projesinde değerlendirilen proje sahipleri teknoparklarda staj imkanının yanı sıra istihdam, kuluçka merkezlerinden faydalanma, Silikon Vadisi ziyareti, arıkovanı fonlarından faydalanma imkanı yakalayacak.
Kaynak: İHA