Trakya Üniversitesi'nden Sınır Ötesi İş Birliği

Malezya Mara Teknoloji Üniversitesi (Universiti Teknologi Mara) Muhasebe Bölümünden Doç. Dr. Roshima Said, Kitle İletişimi Bölümünden Dr. Roziya Abu ve Kanada Mount Allison Üniversitesi Sosyal Bilimler Dekanı Prof. Dr. Nauman Farooqi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Trakya Üniversitesi'nden Sınır Ötesi İş Birliği
Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kıymet Tunca Çalıyurt ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da bulundu.

Malezya Mara Teknoloji Üniversitesi Kitle İletişimi Bölümünden Dr. Roziya Abu; özellikle çeltik fabrikalarını kapsayan bir gezi düzenlediklerini belirterek Malezya ve Türkiye’de pirinç üretimi kıyaslandığında Türkiye’deki üretimin daha teknolojik olduğunu belirtiler.

Malezya Mara Teknoloji Üniversitesi (Universiti Teknologi Mara) Muhasebe Bölümünden Doç. Dr. Roshima Said, düzenleyecekleri inovasyon ve dizayn konulu proje yarışmasında Trakya Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Toplantıda Malezya’nın dil eğitiminde uygun kurs ücretleri, güvenli ortamı ve Türkiye’ye benzer yaşam tarzından dolayı öğrenciler için oldukça cazip bir seçenek olduğu belirtildi.

Kanada Mount Allison Üniversitesi Sosyal Bilimler Dekanı Prof. Dr. Nauman Farooqi, Kanada’da akademisyenler ve öğrenciler için dil eğitimi programları ve girişimcilik konulu yaz okulları düzenlenebileceğini söyledi.



Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da “Birbirimize ihtiyacımız var, ortak kültürlerimiz mevcut, imkânlarımızı paylaşmak için hazırız. Ortak projeler geliştirerek bilimsel anlamda mevcut ilişkilerimizi devam ettirmek ve geliştirmek istiyoruz” dedi.

Toplantı sonunda Mara Teknoloji Üniversitesi ile ikili protokol imzalandı.
Kaynak: İHA