TKB'de İşaret Dili Kursu Başladı

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesinde başta Başkan Tevhide Yağan olmak üzere kursiyerlerin katılımı ile ‘İşaret Dili Kursu’ başladı.

TKB'de İşaret Dili Kursu Başladı
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi (TKB) işbirliği ile ‘İşaret Dili Kursu’ başladı.

TKB binasında başlayan kursa 22 kursiyer katılıyor. Kurs öncesi bir açıklama yapan TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Çok sayıda başvurumuz var. İnşallah bu sayı artacak. Bundan sonra diksiyon kursumuz da olacak. Oda 22 kişinin katılımıyla bu sene yapılacak. Bundan sonra yapacağımız TKB ile Adapazarı Belediyesi ortaklaşa toplu nikah töreni yapacağız. Bu sene üç projemiz var. Başarılı bir yıl olur inşallah. Bu işaret dili son zamanlarda meslek haline geldi. Topluma bir şeyler yapmak gerekiyor. Buradan aldığımız güzel eğitimi topluma yansıtacağınızı düşünüyoruz” dedi.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Melike Çatak ise yaptığı açıklamada, “Kursumuz 3 buçuk ay sürecek. Aylık 120 saate denk gelmesi gerekiyor. Kurs sonunda Milli Eğitim onaylı bir sertifika alınacak. Kursiyerlerimiz haftada 8 saat günde 4 saat eğitim alacağı gözüküyor. Her kesimden arkadaşlar var bu kursa katılıyor. İşaret dilini hepimizin öğrenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA