Tepebaşında 'Remourban-Akıllı Şehir Projesi' 6'Incı Teknik Toplantısı Başladı

Tepebaşı Belediyesi’nin akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan “Remourban-Akıllı Şehir Projesi” 6’ıncı teknik toplantısı belediye meclis salonunda başladı.

Tepebaşında  'Remourban-Akıllı Şehir Projesi' 6'Incı Teknik Toplantısı Başladı
Projenin yurt dışından iş ortaklarının yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ’Remourban’ projesinin Türkiye’ye ve Avrupa’ya iyi bir örnek olmasının yanı sıra değerli işbirlikleri ve yakın iş ortaklıkları kurulması için de fırsat oluşturduğuna dikkat çekti. Başkan Ataç, “Sizleri Eskişehir’de ağırlama fırsatı bulduğumuzdan çok memnunum. ’Remourban Projesi’, Türkiye’ye ve Avrupa’ya iyi bir örnek olmanın yanı sıra değerli işbirlikleri ve yakın iş ortaklıkları kurmanın da fırsatını oluşturdu. Eskişehir’de projenin uygulama sürecinin sonlarına geliyoruz, birkaç ay içerisinde tamamlanacak. Proje neticelerine baktığımızda rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki bu proje bilgi, deneyim ve hedef oluşturma konusunda diğer kurum ve kuruluşlara vizyon ve liderlik katmaktadır. Tepebaşı Belediyesi olarak, yerli ve Avrupalı iş ortaklarımızdan çok şey öğrendik. Tepebaşı Belediyesi olarak 21. yüzyılda sürdürülebilir ve sağlıklı çevreye uyum sağlama sürecini hızlandırmak adında sorumluluklarımızı heyecanla yerine getirme arzusundayız. Bugün en iyi uygulamaları, deneyimlerimizi paylaşma ve yeni çözümler ve stratejiler geliştirmek için bir araya geldik. 6. teknik toplantının üretken ve verimli geçmesini dilerim” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların Tepebaşı Belediyesi’nin tanıtım filmini izlemesi ile devam ederken daha sonra iş ortakları, projenin teknik detayları hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Ayrıca 6’ıncı teknik toplantı, düzenlenecek çeşitli oturumlar ile 26 Ekim tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA