Tepebaşı'nın Eğitim Çalışmaları Beğeni Topladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) tarafından Lüleburgaz’da düzenlenen 1. Aydınlanma Buluşması’na katıldı.

Tepebaşı'nın Eğitim Çalışmaları Beğeni Topladı
1. Aydınlanma Buluşması, Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları ile 20-22 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.

Programda Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde Eğitim ve Yerel Yönetimler konulu bir panel gerçekleştirildi.

Panele Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Eğitim - Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, YKKED Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven, YKKED Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Demircan, YKKED Lüleburgaz Şube Başkanı Günsel Solak ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panel, YKKED Mandolin Topluluğu müzik dinletisi ile devam etti. İlk oturumda Cumhuriyetin 94. yılında laik, demokratik, bilimsel eğitim konusunda konuşmalar yapıldı. İkinci oturumda ise panele katılan belediye başkanları, eğitime yönelik yerel yönetim projeleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Burada konuşan Başkan Ataç, belde evleri, deneyimli kafe, gençlik merkezleri, çocuk merkezleri, sosyal ve spor tesisler, engelli atölyeleri, sanat ve kültür merkezleri, sağlık merkezleri, hobi bahçeleri gibi merkezlerde yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tepebaşı Belediyesi’nin Kent Enstitüsü yapılanması hakkında da konuşan Başkan Ataç, “Belediyemizin hizmet merkezlerinin her biri enstitü merkezi olarak hizmet veriyor. İlçe geneline yayılmış merkezlerimizin başta belde evleri olmak üzere pek çok kent enstitüsü anlayışı ile eğitim ve uygulama çalışmalarımız var. İlçe genelinde 73 farklı merkezde eğitimler ve etkinlikler düzeliyoruz. Tüm yurttaşlarımızın kullanımına açık olan bu merkezlerimizde sosyal bir araya geliş ortamının oluşması, duyarlılık, farkındalık, dayanışma, ve yardımlaşma değerlerinin güçlenmesini sağlıyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra uzaktan eğitim portalı ile de ilçe sakinlerine en yakın, en kolay ulaşılan, güvenilir ve ücretsiz bilgi edinme merkezi de oluşturduk. Anadolu Üniversitesi ile birlikte hazırlanan ve uygulamaya alınan ’Tepebaşı Kent Enstitüsü’ eğitim portalı ile uzaktan eğitimlerden tüm şehir halkı faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan etkinliğe katılanlara plaket takdim edilmesi ile düzenlenen panel son buldu.
Kaynak: İHA