Putin İle Anastasiadis Moskova'da Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin: 'Kıbrıs sorununa yönelik nihai bir çözüm için dışarıdan dayatma yapılmamalıdır' 'Kıbrıs’taki sorunun çözümünde son kararı Kıbrıslılar vermelidir” Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis: 'Sorunun uluslararası boyutuna ilişkin BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyinin dahil olduğu bazı toplantıların hazırlığına başlanmalı'.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kıbrıs’ta BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde ve tüm tarafların kabul edeceği bir anlaşmayı desteklediklerini, nihai çözüm için dışardan dayatma yapılmaması gerektiğini belirterek, “Ancak Kıbrıs’taki sorunun çözümünde son kararı Kıbrıslılar vermelidir.” dedi.

Putin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede, Avrupa ve Ortadoğu’daki güncel meselelerin ele alındığını belirten Putin, “Kıbrıs sorununa yönelik nihai bir çözüm için dışarıdan dayatma yapılmamalıdır.” diye konuştu.

Kıbrıs’ta BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde ve tüm tarafların kabul edeceği bir anlaşmayı desteklediklerini vurgulayan Putin, “Ancak Kıbrıs’taki sorunun çözümünde son kararı Kıbrıslılar vermelidir.” ifadesini kullandı.

Anastasiadis ise Kıbrıs sorununun çözümü için diyaloğa hazır olduklarını savunarak, “Sorunun uluslararası boyutuna ilişkin BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyinin dahil olduğu bazı toplantıların hazırlığına başlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA