'Oturarak Müftülük Devri Bitmiştir'

Yozgat Müftüsü Sezik: 'Halkın arasında olacağız, gönlüne gidemediğimiz, kapısını çalamadığımız insanların kapısına gideceğiz'.

Yozgat Müftüsü Salih Sezik, daire içinde oturarak müftülük yapma devrinin bittiğini belirterek, "Halkın arasında olacağız, gönlüne giremediğimiz, kapısını çalamadıklarımızın kapısına gideceğiz." dedi.

Sezik, kentteki bir kafede düzenlediği basın toplantısıyla müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl genelinde geçen yıl 54 hisse olan vekaletle kurban bağışının bu yıl 355'e yükseldiğini kaydeden Sezik, gelcek yılki Kurban Bayramı'nda bu sayıyı 750 hisseye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Sezik, Kur'an kursu faaliyetlerinde ise kent merkezinde 2016 yılında 4-6 yaş çocuklarda 220 öğrenciye eğitim verildiğini, bu yıl bu sayının 550'e ulaştığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"İl merkezimizde 100 kişilik erkek ve 100 kişilik kız olmak üzere yatılı Kur'an kursu projesi üzerinde çalışıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubemiz 160 kişilik bir kız öğrenci yurdu konusunda çalışma yapmaktadır. İl Jandarma Alay Komutanlığı yerleşkesinde Şehitler Camisi inşaatımız sürüyor. Yozgat Şehir Hastanesi Camisi Projemiz üzerinde çalışmalar devam ediyor. İlimize büyük katkı sağlayacak olan Diyanet Eğitim Merkezimizin inşaatı yüzde 97 seviyesine ulaştı."

Müftülük olarak sosyal projeler içerisinde de yer aldıklarını ifade eden Sezik, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, uyuşturucu bağımlısı gençlerimizle ilgileniyoruz. Yükseköğrenim öğrencilerine barınma konusunda destek olmaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda 2 erkek, 9 kız evi olmak üzere 11 evde 66 öğrenciye bakınma imkanı sunuyoruz. Bu sayılar inşallah artarak devam edecektir. Bölge Yatılı Kur'an Kursumuzda hafızlarımız yetişiyor, 12 hafızımıza icazet merasimi yapacağız. Artık daire içende oturarak müftülük yapma devri bitmiştir. Halkın arasında olacağız, gönlüne gidemediğimiz, kapısını çalamadığımız insanların kapısına gideceğiz."
Kaynak: AA