Öğrenciler Harçlıklarıyla Gecekonduda Yaşayan Ailenin Yardımına Koştular

Yozgat’ta tek katlı gecekonduda yaşayan ve ekimin başında şiddetli yağış nedeniyle su basan evlerinde zor şartlar altında yaşam mücadelelerini sürdürmeye çalışan Yaylı ailesinin yardımına üniversite öğrencileri koştu. Büyük vefa örneği gösteren üniversite öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarıyla aileye derman oldular.

Öğrenciler Harçlıklarıyla Gecekonduda Yaşayan Ailenin Yardımına Koştular
Yozgat Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Yozgat merkez Yeni Cami Mahallesi Kışla Altı Sokak’ta hem mutfak hem oturma odası hem de yatak odası olarak kullandıkları tek odalı gece kondu da yaşayan Ersin Yaylı ve ailesinin yardım çağrısına duyarsız kalmadı. Öğrenciler danışman hocaları öğretim görevlisi Fuat Köker öncülüğünde bir araya gelerek gecekondu da yaşayan ailenin evini boyamak ve diğer onarımlarını yapmak için harçlıklarını biriktirdi. Daha sonra bu parayla boya ve alçı alan öğrenciler, evin başta temizliği olmak üzere boyası, yıkık ve çatlak olan duvarların onarımını el birliği ile yaptılar.

Öğrencilerin yaptığı çalışma sonrası harabe halden kullanılacak hale gelen evde yaşayacak aile yaklaşan kış mevsimi öncesi diğer ihtiyaçlarının da karşılanması için yetkililerden yarım bekliyor.

9 kişiden oluşan arkadaş topluluğu ile Yozgat’ta yardıma muhtaç ailelere yardım etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerinden Osman Salih Arslanhan, “Biz bu evi arkadaşlarımızla birlikte tespit ettik. Evin su alma sorunu var. Duvarları boyasız, küf ve nem var. Biz de bu eve yardım etmek amacıyla elimizden geldiğince cep harçlıklarımızdan keserek boyasını, alçısını ve sıvasını yaparak yardım etmeye çalışıyoruz. 8-9 kişi bir araya gelip kardeşliğimiz ile buradakilerin elinden tutmaya yardım etmeye geldik ” dedi.

Ev hanımı Aslı Yaylı kullanılamaz halde olan evlerinin öğrencilerin yaptığı onarım ile çok iyi duruma geldiğini belirterek “Evimizin hali kötüydü. Şu anda çok iyi. Öğrenciler boya yaptı duvar ördüler ve temizlik yaptılar. Şuanda çocuğumu çok iyi yetiştirebileceğim. Bu evin içinde üşümeyecek çocuğum. Öğrencilere de çok teşekkür ediyorum. Öğrenciler bizim en zor zamanımızda yanımızda oldular” şeklinde konuştu.

Ersin Yaylı da öğrencilerin kendileri için attığı adımdan çok mutlu olduğunu belirterek, “Geçenlerde evimizi su basmıştı. Gazeteden görüp gerçekten merhametle bütün o güzel hisleri ile böyle bir adım atmaları bizi sevindirdi. Öğrenciler evimizde boya ve temizlik gibi birçok ihtiyacımızı da bu şekilde çözdüler. Evimiz sel baskını nedeni ile kullanılamaz bir haldeydi. Geldiler ve kışın rahat geçirebileceğimiz bir hale getirdiler. Bunun için kendilerine çok teşekkür ederim. Gerçekten mutluyuz” dedi.

Sokak müzisyenliği ve hurda toplayarak evinin geçimini sağladığını vurgulayan Yaylı, “ Bunun haricinde belim rahatsız, düzenli bir işe giremiyorum. Hanımım epilepsi hastası ve çocuğum hiperaktif. Bize belediye ve sosyal hizmetler nakdi yardımda bulundular. Bizim yatağımız yok, çekyat halımız yok. Evle alakalı hiçbir şeyimiz yok. Bununla alakalı yetkililerden bize destek olmalarını istiyorum” açıklamalarına yer verdi.
Kaynak: İHA