Mesleğim Var, İşim De Var Projesi

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) tarafından yürütülen Mesleğim Var, İşim de Var Projesi kapsamında kapanış ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, GESOB tarafından yürütülen Mesleğim Var, İşim de Var Projesinin kapanış töreni yapıldı.

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, törende yaptığı konuşmada, şu ana kadar 300'e yakın kişinin projeye dahil olduğunu belirtti.

Projenin asıl amacının dezavantajlı kişilere eğitimler vererek, bunların bir kısmını istihdamını sağlamak olduğunu belirten Küsbeoğlu, şunları kaydetti:

"Bundan önceki projelerde olduğu gibi bu projeyi de başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kursiyerlere maddi desteklerde sağlıyoruz. Çeşitli dallarda 70 kişiye 108 belge verilmiştir. Dezavantajlı gruplardan olmazsa olmazları mesleki eğitimlerdir. Projelerin ülkemize gençlerimize, kadınlarımıza çok fazla katkısı olmuştur. Katılım sağlayan katılımcılarımıza teşekkür ediyorum."

Törende daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: AA