Merkez Efendi Devlet Hastanesinde İlk Kez Bypass Ameliyatı Yapıldı

Manisa'da Merkez Efendi Devlet Hastanesinde tamamlanan altyapının ardından ilk kez iki hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı.

Yunusemre ilçesindeki Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde 2 hastaya yapılan bypass (açık kalp ameliyatı) ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Kalp ve damar cerrahisi Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu ve ekibi tarafından açık kalp ameliyatı yapılan Faysal Araç (55) ve Misili Karakuş (76) sağlığına kavuştu.

Başhekim Habil Yücel, hastanede ilk defa açık kalp ameliyatı yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Açık kalp ameliyatlarını gerçekleştiren Op. Dr. Özbakkaloğlu ise hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hastalarımızın bir tanesi 76 yaşında erkek hasta diğeri ise 55 yaşında yine erkek hasta. 55 yaşındaki hastamıza 4 damar bypass operasyonu uygulandı. 76 yaşındaki hastamıza ise 3 damar bypass operasyonu uygulandı. Burada anestezi ekibimiz, diğer ekiplerimiz ve hemşire arkadaşlarımızın bize çok desteği oldu. Türkiye’de sayılı devlet hastanelerinde yapılan bir ameliyatı gerçekleştirdik. Her iki hastamız da başarılı bir şekilde geçirdikleri ameliyat sonrası servislere alındı."

Hastalar Araç ve Karakuş da doktorlara teşekkür etti.

Kaynak: AA