Küçükçekmece'ye İğde Ağaçları Dikildi

Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası kapsamında, İktisadi Kalkınma Vakfı AB Bilgi Merkezi ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle iğde ağacı dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Küçükçekmece'ye İğde Ağaçları Dikildi
Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası kapsamında, İktisadi Kalkınma Vakfı AB Bilgi Merkezi ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Herkes bir fark yaratabilir” mesajı altında iğde ağacı dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Nikâh Sarayı bahçesinde düzenlenen etkinlik, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan’ın yanı sıra, İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, birçok vatandaş ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. Çocuklara iğde ağacı fidanları dağıtıldı. Çocuklar kendilerine verilen fidanları elleriyle toprağa dikti. İklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak üzere bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarını arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlik katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Proje kapsamında İKV AB Bilgi Merkezi, İstanbul’da halkı AB iklim politikasının hedef ve kazanımları hakkında bilgilendirmeyi amaçlandığı belirtildi.

‘’İğde ağacının doğaya verdiği oksijen miktarı çok yüksek’’

İğde ağacı dikim etkinliğine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, “Bu hafta Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası, biz de Küçükçekmece Belediyesi olarak Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki bilgi merkezleri ve İktisadi Kalkınma Vakfı işbirliğiyle böyle bir iğde ağacı dikim etkinliği düzenledik. İğde ağacının doğaya verdiği oksijen miktarı çok yüksek. Sanayi devrimi ve yoğun şehirleşmenin yansıttığı olumsuz sonuçlar var. Havadaki karbondioksit miktarı çok yüksek oranda artıyor. Böyle giderse biz gençlerimize yaşanamaz bir dünya bırakmış olacağız. Bunun yükü aslında çok ağır bir yük, biz aslında dünyayı atalarımızdan miras almadık çocuklarımızdan torunlarımızdan ödünç aldık diyoruz. Bu duyarlılıkla çevremize sahip çıkalım, çevremizi kirletmeyelim mümkünse daha da güzelleştirelim diye bir farkındalık projesi bu. Bunlar toplumdaki bilinçlenmeyi arttırıyor. Bizde Küçükçekmece Belediyesi olarak çevre duyarlılığı yüksek bir belediyeyiz. Etkinliğimize sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çocuklarımızda katıldılar, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok memnunuz’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA