Kızılay Haftası'na Doğru

Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Kızılay Haftası'nın etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.

Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta kapsamında okullarda bilgilendirme toplantılarının ve ziyaretlerin yapılacağını belirtti.

Bilgilendirme toplantılarında öğrencilere Türk Kızılayı'nın kuruluş amaçları ve yaptığı faaliyetlerinin anlatılacağını aktaran Altıntel, bilgilendirme toplantıları ile daha fazla farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma duygularını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Altıntel, ''Türk Kızılayı Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşudur. Nerede bir ihtiyaç sahibi olsa, Türk Kızılayı mutlaka yanında yer alır. Ya da nerede bir doğal afet olsa, afet bölgesine en başta gidenlerden biri Türk Kızılayı'dır. Ayrıca kızılay, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi de görmektedir. Bağışçılardan toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kısa sürede ulaştırılmasını sağlar. Bütün bunları ve kuruluş amaçlarını ilk ve ortaokul ile lise öğrencilerine bunları anlacağız. Amacımız öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma duygularını arttırarak farkındalık oluşturmaktır.'' diye konuştu.

Altıntel, öte yandan öğrencilere Kavaklı beldesindeki Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü'nün gezdirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA