İki Mahallenin Kadınları Birlikte Aşure Pişirdi

Malatya'da, iki mahallenin kadınları bir araya gelerek aşure yaptı.

Battalgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın başlattığı "Mahallelik Projesi" kapsamında bir araya gelen Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi kadınları, Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Kültür Merkezi ve Mahalle Müzesi önünde aşure pişirdi.

Aşure etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Gürkan, Mahallelik Projesi'ni belediye olarak yaptıkaları en büyük proje olarak gördüklerini vurguladı.

İnsanların yaşadığı çevreden koptuğuna dikkat çeken Gürkan, şunları kaydetti:

"Mahallede komşu komşunun ölüsünü duymuyor, hastasını duymuyor, başına bir iş geliyor duymuyor veya evine hırsız giriyor, benim başıma bir şey gelir, birisi beni şahit gösterir korkusuyla kimse kimsenin derdiyle dertlenmiyor. Neme lazımcılık almış başını gidiyor. Ama biz bunun önüne geçmemiz lazım. Önüne geçmemiz için de mahalle halkının birlik beraberlik, dayanışma, sevgi ve saygı içerisinde olması lazım."

Kadınların, Mahallelik Projesi'nin gelişmesine katkı sağlayacağını anlatan Gürkan, kadınların komşuluk ilişkileri açısından birbirlerini ziyaret etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gürkan'ın konuşmasının ardından kadınlar, vatandaşlara aşure ikram etti.

Kaynak: AA