Halepli Zeynep'in Özrü Herkesi Ağlattı

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un konuk olduğu “Kadın ve Medya” paneli duygu dolu anlara sahne oldu. Bazı dinleyicilerin Suriyeli mültecilerden şikayetlerini dile getirmesi üzerine Halepli Zeynep Yusuf söz aldı. Her yerde olduğu gibi kendi aralarında da kötülerin olabileceğini dile getiren Zeynep, “Halep’te yaşıyordum. İki çocuğumla buraya gelmek zorunda kaldık. Savaştan kaçmanın kolay olmadığını yaşayınca anladım. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyorum” dedi. Salonda Başdanışman Oruç dahil kimse gözyaşlarını tutamadı.

Halepli Zeynep'in Özrü Herkesi Ağlattı
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde “Kadın ve Medya” paneli düzenlendi.

Moderatörlüğünü Yönetmen Yeşim Tonbaz’ın yaptığı panele konuk olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Star Gazetesi yazarı Saadet Oruç katıldı.



“Türkiye’ye karşı çok ciddi algı operasyonları var”

Samimi bir ortamda gerçekleşen panelde yabancı basının Türkiye üzerinde yaptığı algı operasyonlarından bahseden Oruç, kendisini dinlemeye gelen kadınlara bu algı yönetimine karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Hedefin büyüyen Türkiye olduğunu belirten Oruç, “Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Türkiye’ye karşı çok ciddi algı operasyonları var. İmaj olarak Türkiye’yi yok etmeye dönük çalışmalar olduğunu görüyoruz. Neredeyse her gün bir kriz çıkıyor. Ancak tüm uğraşlarına rağmen planların üzerinde plan kuran bir güç var. Ve Allah bize yardım ediyor. Şu anda yaşadığımız olayların altında 15 Temmuz darbe girişimindeki başarısızlıkları yatıyor. Bu başarısızlıktan çok mutsuz olan ülkeler görüyoruz. Bu ülkeler başımıza çorap örüyorlar. 15 Temmuz başarısızlığı nedeniyle hayal kırıklığına uğrayanlar var bu yüzden fırsat buldukça saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla milyonlarca insanın sokağa dökülmesi onları şaşırttı. Halkın sokağa dökülmesi beklemedikleri bir sonuçtu. Cumhurbaşkanımızın imajıyla ilgili saldırılara başladılar ancak bu birliği bozamayacaklarını onlar da görüyor” dedi.



“Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyorum”

Panelin ilerleyen dakikalarında söz alan davetliler sözü Suriyeli mültecilere getirdi. Bazı dinleyiciler Suriyelilerden yaşadıkları rahatsızlıkları anlattı. Şikayetler “Onlar yüzünden kiralar yükseldi”, “Suriyeliler yüzünden iş bulamıyoruz”, “Mahallede çocuklarımızı rahatsız ediyorlar” diye sıralandı.

Şikayetler üst üste gelince Zeynep Yusuf isimli Suriyeli bir kadın söz alarak mikrofonu eline aldı. Makine Mühendisi olduğu öğrenilen ve Halep’ten geldiğini söyleyen Zeynep, gözyaşları içinde yarım Türkçesiyle şunları söyledi: “Halep’te yaşıyordum. İki çocuğumla buraya gelmek zorunda kaldık. Savaştan kaçmanın kolay olmadığını yaşayınca anladım. Zamanında biz de Körfez Savaşı sırasında Irak’tan kaçarak Suriye’ye gelenleri istememiştik. Onları şimdi çok iyi anlıyorum. Ama siz bize kapılarınızı açtınız. Allah sizden razı olsun. Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Sadece Türkiye bizim yanımızda oldu. Arap kardeşlerimiz bile bizi istemedi. Size çok teşekkür ediyorum. Bu arada sizden özür de diliyorum. Her yerde olduğu gibi bizim de aramızda kötü insanlar olabilir. Onlar da bizimle beraber kaçıp buraya geldiler. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyorum” dedi.

Konuşma sırasında salonda Başdanışman Oruç dahil kimse gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşlarını silen Oruç, “Türkiye her zaman zorda olana kapısını açmıştır. Bu konuşmayı yaptırmamamız lazımdı. Çok mahcup oldum” dedi.

Kaynak: İHA