Eren'in Kara Lastikleri Sergilenmeye Başlandı

Trabzon’un Maçka ilçesinde Jandarma ekiplerine teröristlerin yerini gösterdiği esnada çıkan çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün kara lastikleri Bolu’da Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Eren'in Kara Lastikleri Sergilenmeye Başlandı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu’nda 2012 yılında açılan, yaşayan ve ölen ünlü insanların ayakkabılarının sergilendiği ‘Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne, Ağustos ayında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün kara lastikleri ailesi tarafından bağışlandı.

Ahmet Kaya, Rüştü Rençber, Nilüfer, Vatan Şaşmaz gibi ünlü isimlerin ayakkabılarının da sergilendiği ‘Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne şehit Eren Bülbül’ün ayakkabısının getirilme sürecini anlatan AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, “Sosyal medyada müze adına bir sayfa vardı. Ben oraya acaba rahmetli Eren Bülbül’ün de ayakkabısını müzeye koyabilir miyiz, diye yazmıştım. O sırada liseden bir arkadaşım Trabzon’da tatildeymiş. Hocam ben elimden geleni yapmaya çalışırım, ayakkabıyı size temin etmeye çalışırım, dedi.

15 gün sonra da Eren Bülbül’ün ağabeyi ile görüşerek elden teslim aldı. Bana da kargo yoluyla gönderdi” şeklinde konuştu.

Akçakale ayrıca, geçtiğimiz günlerde evlendikten 3 gün sonra göreve giden ve 8 gün sonra şehit olan Geredeli Uzman Çavuş İlhan Sezer’in de ayakkabısının yakın zamanda müzede sergileneceğini söyledi.



Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde en çok ilgi gören ayakkabı ise giyilebilir vaziyette olan 222 numara ayakkabı.

(Faruk Çidem /İHA)
Kaynak: İHA