Erdemli'de Genç Çiftçilere Hibe Desteği

İçel'in Erdemli ilçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan 10 çiftçiye 60 büyükbaş hayvan verildi.

Erdemli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, projenin, genç çiftçileri köylerinde tutmak, kalkınma ve refah seviyelerini yükseltmek, aynı zamanda da istihdam sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Projeyle aynı zamanda tarımda çeşitliliğin artırılmasının hedeflediğini belirten Türker, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından bitkisel, hayvansal üretim, tıbbi aromatik bitki üretimi, aynı zamanda yöresel ürün depolanması, işlenmesi kapsamında 30 milyon liralık hibe verilmektedir. Erdemli ilçesinde ilk etapta 10 genç çiftçiye toplam 60 damızlık düve dağıtımı yapıldı. Ayrıca geçen yıl 2 genç çiftçiye 80 küçük baş hayvanın dağıtımı yapıldı. Küçükbaş hayvan dağıtımı ise ileriki günlerde yapılacak." dedi.

Genç çiftçilerden ev hanımı Şerife Doğan ise bu proje sayesinde geleceklerine yön vereceklerini ifade ederek, "İstanbul’da yaşıyorduk ancak geçim zorlaştı. Bakanlığın böyle bir proje açtığını öğrenince biz de başvurduk. Projemiz kabul edildi ve devletimiz bize 30 bin lira hibe verdi biz de damızlık düve aldık. Yetkililere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından genç çiftçilere hibe karşılığı aldıkları hayvanlar teslim edildi.

Kaynak: AA