Cumhuriyetçi Senatör Flake, 2018'De Yarışmayacak

Arizona Senatörü Cumhuriyetçi Flake, ABD Başkanı Trump'ın 'Amerikan değerleriyle uyuşan bir başkan olmadığını' savunarak gelecek yıl yapılacak ara seçimlere katılmayacağını bildirdi.

ABD'de Cumhuriyetçi Arizona Senatörü Jeff Flake, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Amerikan değerleriyle uyuşan bir başkan olamdığını" belirterek, 2018 yılında yapılacak ara seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

ABD Senatosunda konuşan Senatör Flake, ABD Başkanı Donald Trump'u eleştirerek, "Kariyerimizi riske etmemiz gereken bazı zamanlar vardır. Bugün de öyle bir zaman." dedi.

İsim zikretmeden "Trump'ın Amerikan değerleriyle çatıştığını" savunan Flake, sessiz kalınmaması gereken bir dönemde sessiz kalmanın doğru olmadığını belirtti.

- Flake'ten Trump'a ağır suçlamalar

"Eğer eleştirel biriysem bu, ABD Başkanı'nı eleştirmekten zevk aldığım için değil, bunu bir görev ve vicdan meselesi olarak gördüğüm içindir." ifadesini kullanan Flake, "Amerika'yı güçlü kılan değer ve normların altı oyulurken ve tüm dünyanın istikrarını güvence altına alan ittifak ve anlaşmalar 140 karaktere sığdırılan düşüncelerle tehdit edilirken, sessiz kalma fikri, tarih dışıdır, tamamen yanlıştır." diye konuştu.

Flake, gelecek yıl yapılacak ara seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

- Beyaz Saray'dan cevap

Öte yandan Flake ve Tennessee Senatörü Bob Corker'la ilgili sorulara günlük basın brifinginde yanıt veren Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkan Trump, Flake'ten de Corker'dan da daha fazla desteğe sahip." dedi. Sanders, Flake'in emeklilik kararını "iyi bir adım" olarak değerlendirdi.

Cumhuriyetçi Tennessee Senatörü Bob Corker da kısa süre önce 2018 ara seçimlerinde girmeyeceğini açıklamış, bu konu hakkında Trump ile tartışmaya girmişti.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Tennessee Senatörü Corker, Trump'ın ülkeyi yönetme konusunda ciddi sorunlar yaşadığını savunarak, "Açıkça görülüyorki Başkan olarak meselelerin üstesinden gelemeyecek." demişti.

Kaynak: AA