Çıldır Kaymakamlığından Ahşap Oymacılığına Destek

Çıldır’da uzun yıllardır ahşap oymacılığı sanatını icra eden Nihat Sümbül’ü Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu atölyesinde ziyaret etti.

Çıldır Kaymakamlığından Ahşap Oymacılığına Destek
Çıldır Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından el işçiliği ve ahşap oymacılığı sanatını yaşatmak amacı ile desteklenen ahşap ustasını atölyesinde SYDV müdürü İsmail Baydar ile birlikte ziyaret eden Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ustanın yapmış olduğu eserleri inceledi. Ahşap oyma cami, at kızağı, at arabası ve hayvan figürleri gibi eserleri inceleyen Kaymakam İmamoğlu, ahşap ustası Nihat Sümbül´den bilgi aldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin desteklenmesi gerektiğini belirten İmamoğlu "Ülkemizde maalesef el becerisi gerektiren bir çok değerimiz yok olma aşamasına gelmiştir. Bunun gibi değerlerin desteklenerek gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir. Biz Çıldır Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Çıldır´da el sanatları ile uğraşan bu kıymetli ustamıza gereken desteği sunmaya çalışıyoruz. Yapmış olduğu ahşap işçiliği gerçekten son derece değerli. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA