'Arkadaşım Edebiyat, Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz' Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des Programı desteğiyle yürütülen "Arkadaşım Edebiyat, Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz" Projesi, Erzurum'da öğrencilerle buluştu.

Projeyle, yazarlar Fatih Erdoğan, Bülent Ata, Zeynep Sevde, Melike Günyüz ve perküsyon sanatçısı Hakan Çetinkaya'nın katılımıyla Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul ve Kütahya'daki gençlerin, edebiyat öğretmenleri ve adaylarıyla buluşturulması hedefleniyor.

Erzurum Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda, yazarlar Erdoğan, Ata, Sevde ve Günyüz, edebiyatın insana kattığı zenginlikleri deneyimleriyle öğrencilerle paylaşırken, perküsyon sanatçısı Çetinkaya da yazarların kelimelerini müziğin ritminde buluşturarak öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

Proje Koordinatörü Mehmet Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'da projeyi öğrencilerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Yazarları sadece önemli birer isim olarak bilen gençlerimizi kendi illerinde yazarlarla tanıştırmak amacıyla çıktığımız bu yolda ikinci durağımız Erzurum oldu. Bizlerle olan gençlerimiz, yazarların kendi sesinden kitaplarını dinlerken, onların deneyimlerinden yararlanarak yollarını çizecektir. Bu projenin bir ışık olmasını umuyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, projeye destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına, Erzurum Valiliğine, Erzurum Büyükşehir Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Halk Kütüphanesine ve Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesine teşekkür etti.

Kaynak: AA