Akademisyenler Akçay Barajını İnceledi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi'nden 19 akademisyen, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından, Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova Eskiyayla havzasında yapımı devam eden Akçay Baraj Projesi inşaat alanını ziyaret etti.

SASKİ tarafından düzenlenen hizmet gezileri kapsamında SAÜ Mühendislik Fakültesi'nden 19 akademisyen, yapımı devam eden Akçay Barajı'nı ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akademisyenler, daha sonra inşaat havzasını gezerek incelemelerde bulundu.

SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Doğan, yaptığı açıklamada, projenin Sakarya'nın içme suyu ihtiyacına katkı sağlamada büyük önem arz ettiğini belirterek, "Aynı zamanda sağlayacağı enerji üretimiyle de bu noktada şehrimiz için önemli bir potansiyel oluşturacak. Belediyeler genelde bu gibi projelerle pek uğraşmıyor. Ama Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bu projeyle diğer belediyelere örnek oldu. Ülkemizde enerji üretimine katkı sağlayan belki de tek belediye Büyükşehir Belediyesi." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA