AK Parti Mersin Milletvekili Tezcan Açıklaması

'Özellikle domates üreticilerimizin, yaz döneminde diktikleri ürünlerini istedikleri fiyattan satamadıklarını biliyoruz. Hükümetimiz bu sıkıntıyı gidermek üzere Rusya hükümeti ile gerekli görüşmeleri yaparak 1 Kasım tarihinden itibaren domates ihracatına izin verilmesini sağladı'

AK Parti İçel Milletvekili Yılmaz Tezcan, domates üreticilerinin sorunlarının giderilmesi için ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Tezcan, beraberinde Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve İlçe Tarım Müdürü Mehmet Türker ile Erdemli ilçesinde vatandaş ve çiftçilerle bir araya geldi.

Sorunları dinleyen Tezcan, "Özellikle domates üreticilerimizin, yaz döneminde diktikleri ürünlerini istedikleri fiyattan satamadıklarını biliyoruz. Hükümetimiz bu sıkıntıyı gidermek üzere Rusya hükümeti ile gerekli görüşmeleri yaparak 1 Kasım tarihinden itibaren domates ihracatına izin verilmesini sağladı. Üreticilerimizin sorunlarını yerinde dinledik ve biliyoruz. Bu sorunların bir an önce giderilmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Tezcan, üretim sahalarını da gezerek çiftçilerle domates topladı.
Kaynak: AA