Adana Öğrenme Şenliği Başladı

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Hayatın her anı öğrenme zamanı’ sloganıyla düzenlenen Adana Öğrenme Şenliği okulların katılımıyla başladı. Şenlik kapsamında okullar ve olgunlaşma enstitüleri faaliyetlerini tanıtacak.

Adana Öğrenme Şenliği Başladı
Adana Valiliği’nin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğrenme Şenliği Atatürk Parkı’nda başladı.

Şenliğin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “Öğrenme şenlikleri, hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüzün sınırlı sayıda ilde başlattığı anlamlı etkinliktir. Amacımız eğitimlerin içerikleri ve eğitim süreçleri hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmektir” dedi.



“Her gün yeni birşeyler öğrenmeliyiz”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise her gün yeni bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini kaydederek, “Örgün eğitimin içerisinde olmasak bile yada bir meslek icra etmek zorunda olmasak bile Allah’ın bize vermiş olduğu nimetlerin karşılığını ödemek üzere yaşadığımız toplumda faydalı bir birey olmanın sorumluluğunu yerine getirmek üzere her gün yeni bir şeyler öğrenmeliyiz. Şenlik bununda mesajını verecektir” diye konuştu.



“Son nefesimize kadar öğrenmekten vazgeçmeyelim”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ta öğrenmenin sadece okulla, diploma sahibi olmayla sınırlı olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Eğitime dair zihnimizde oluşturduğumuz tüm sabit fikirleri, bir kenara atalım. Son nefesimize kadar öğrenmekten, kendimizi geliştirmekten asla vazgeçmeyelim. Hayat boyu öğrenme ile ilgili kurumlarımızın Adana eğitiminin değişim ve dönüşümüne yaptığı katkıları arttırarak sürdüreceğine olan inancım tamdır. Valilik olarak bizler de vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenmeye erişimini kolaylaştırmak adına her türlü çalışmayı yapmaya ve hayat boyu eğitimi desteklemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda ilimizin ihtiyacı olan kursları açmayı sürdüreceğiz.”

Konuşmaların ardından Seyhan Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ‘Ova’dan Saray’a’ adlı kıyafet defilesi yapıldı.

Şenliğin açılış törenine, Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarın sona erecek şenlikte, Adana’da bulunan meslek liseleri ve olgunlaşma enstitüleri yaptıkları faaliyetleri stantlarda tanıtacak.
Kaynak: İHA