ABD'de 'Ayla' rüzgarı

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla, 25 Ekim’de Los Angeles’da Asya Uluslararası Film Festivalinde Açılış filmi olarak gösterilecek.

ABD'de 'Ayla' rüzgarı
Ayla filmi uluslararası yolculuğuna Amerika Birleşik Devletleri'nde devam ediyor. Film, 25 Ekim'de Los Angeles'da düzenlenen Asya Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi olarak sinemaseverlerle buluşacak. Ayla, Asya Uluslararası Film Festivalinin ardından 27 Ekim Cuma günü başlayacak Türkiye vizyonu ve Seul galasıyla dünyayı dolaşmayı sürdürecek. Ayla, Kasım ve Aralık ayında da uluslararası arenada beyazperdede olacak.

Ayla filmi yapımcıları, Oscar kampanyası kapsamında, dün akşam Los Angeles'ta Creative Artist Agency'de (CAA) Akademi ve Golden Globe üyelerine özel bir gösterim gerçekleştirdi. Gösterime filmin oyuncularından İsmail Hacıoğlu, Sinem Uslu, Ayla'yı canlandıran Koreli oyuncu Kim Seol ve gerçek ayla Kim Eunja'nın yanı sıra yapımcı Mustafa Uslu ve yönetmen Can Ulkay da katıldı.

Geceye Hollywood Foreign Press (Golden Globe) eski başkanı Aida Takla da katıldı.

Ayla filmini ağlayarak izlediğini ve çok beğendiğini ifade eden O'Reilly, filmin Oscar'da ödülü alabileceğinin sinyalini verdi. Film Gösterimi sonrası davetlilere resepsiyon verildi.

Ayla Hollywood'da büyük ilgi gördü

20 Ekim tarihinde Kültür Bakanlığının destekleriyle düzenlenen 1.Hollywood Türk Filmleri Festivali'nin açılışında, sinema sektörün önemli temsilcileri, yerli ve yabancı sinema oyuncuları ile basının karşısına çıkan Ayla, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Dünyaca ünlü Paramount Stüdyolarında gerçekleşen galada, Türk ve Amerikalı sinemaseverlerden büyük beğeni toplayan Ayla filmi oyuncuları ayakta alkışlandı.

Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor

Ayla filmi, Mustafa Uslu'nun yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği, Astsubay Süleyman Dilbirliği ve Kore Savaşı'nda ölümden kurtarıp kızı gibi sahiplendiği Ayla'nın gerçek hikayesini anlatıyor.

Ziraat Bankası'nın ana sponsorluğunu, Türk Hava Yolları'nın ulaşım sponsorluğunu üstlendiği Ayla'da Assan Hanil ve Hyundai de sponsorlar arasında bulunuyor. Filmin dağıtımcılığını ise Warner Bros üstleniyor.
Kaynak: İHA