Yadigar-I Ecdad Son Kale Anadolu Ve Kudüs Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sadakataşı Derneği'nce 1 yıl sürecek proje kapsamında, Kudüs'le ilgili seminerler, belgesel gösterimleri, TürkiyeFilistin öğrenci değişim programı, dostluk maçı, Kudüs'te Türk kültürüne ait ebru, hat sanatlarının tanıtımı gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

"Yadigar-ı Ecdad Son Kale Anadolu ve Kudüs" projesi kapsamında, Kudüs'le ilgili seminerler, belgesel gösterimleri, Türkiye-Filistin öğrenci değişim programı, dostluk maçı, Kudüs'te Türk kültürüne ait ebru, hat sanatlarının tanıtımı gibi çeşitli aktiviteler yapılacak.

Sadakataşı Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile düzenlenen "Yadigar-ı Ecdad Son Kale Anadolu ve Kudüs" projesinin açılışı Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Kudüs'ün ecdadın bir parçası olduğunu belirterek, "İşgal ve yokluk içinde yorgun düşen Kudüs kendisine uzanacak vefalı eli beklemektedir. Tüm Müslümanlardan hatta vicdan sahibi tüm insanlardan bekledikleri gibi tarihsel ve coğrafi olarak en fazla umut ettikleri o el yadigar Anadolu gençliğinin elidir. Bugün bu vefalı eli uzatmak üzere buradayız." ifadelerini kullandı.

Bu projeyle Filistinli gençlerin eğitimine destek olacaklarını dile getiren Özdal, kamuoyunda Kudüs'le ilgili farkındalık oluşturarak bölgeye yapılan ziyaretlerin artmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

- Kudüs'ü Şerif'te 5 günlük gezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi de Kudüs'ün tarihi ve stratejik önemine değindi. Bunun gibi projelerin devlet politikası haline getirilerek daha çok gence ulaşması için bu tür projelerin lobi oluşturması amacıyla önemli olduğunu ifade eden Terzi, hiçbir çalışmanın küçümsenmemesi gerektiğini, 10 gençlik grubunun 100 kişilik çalışmasından 1000 gencin etkileneceğini dile getirdi.

12 ay sürecek proje kapsamında, Kudüs'le ilgili seminerler, belgesel gösterimleri, Türkiye-Filistin öğrenci değişim programı, futbol dostluk maçı, Kudüs'te Türk kültürüne ait ebru, hat sanatlarının tanıtımı, Kudüs'ten getirilen gençlere İstanbul seyahati, tarihi bilincin yerinde verilmesi için Kudüs'ü Şerif'e 5 günlük gezi, Türkiye-Filistin sosyal uyum programı, eğitim ve seminerler gibi birçok aktivite gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA