TDP'den Liselilere Doğa Yürüyüşü

Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine doğa yürüyüşü düzenlendi.

TDP'den Liselilere Doğa Yürüyüşü
TDP Şube Müdürlüğünce Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) "Gelecek Sizinle Güzel Projesi” kapsamında Nebiyan Ormanları’na doğa yürüyüşü organize edildi. Moral ve motivasyon amacıyla Atakum ilçesinde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Anafartalar Anadolu Lisesi ve Onur Ateş Anadolu Lisesinden toplam 35 öğrenci, 3 öğretmen ile birlikte 19 Mayıs ilçesinde Nebiyan Ormanları bölgesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Nebiyan doğa ve izcilik kamp alanına götürüldü.

Etkinlikte öğrenciler ile birlikte Nebiyan Ormanları’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli öğrenciler ile bir araya gelerek onlara TDP’nin tanıtılması, amacı, projeleri, Emniyet Müdürlüğü iş ve işlemleri, internet bağımlılığı, akran baskısı, 155 Polis İmdat hattının kullanılması ve önemi, polis mesleğine giriş şartları vb konularda anlatımda bulunuldu. Sonrasında öğrencilerin soruları polisler tarafından cevaplandırıldı. Proje kapsamında hazırlanan internet bağımlılığı, güvenliği ve akran baskısı konulu el broşürleri öğrencilere verildi.

Yürüyüş sonrası kamp alanına gelindi, açık alanda öğrencilere ikramlarda bulunuldu. Etkinlikte masa tenisi, badminton, futbol ve voleybol oynandı, saz eşliğinde türküler söylendi.
Kaynak: İHA