Somali Milli Eğitim Bakanı'ndan Recep Tayyip Erdoğan Ve İhlas Vakfı'na Teşekkür

Somali Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdurrahman Daahir, İhlas Vakfı’nın Somali’ye yaptığı yardımlar ile Türkiye’de üniversite öğrenimi gören Somalili öğrencilere barınma imkanı verdiği için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İhlas Vakfı’na teşekkür etti.

Somali Milli Eğitim Bakanı'ndan Recep Tayyip Erdoğan Ve İhlas Vakfı'na Teşekkür


Yurt içi ve yurt dışında 43 yıldır birçok alanda faaliyet gösteren ‘Kamu Yararına Çalışan Vakıf’ statüsündeki İhlas Vakfı’na, Somali Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdurrahman Daahir ve Somali Büyükelçisi Jama Aydid tarafından nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

Somali Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdurrahman Daahir, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, Somali’yi her platformda gündemde tuttukları ve bütün dünyaya Somali’ de yaşanan dramı anlattıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Somali’ye yaptığı yardımlar ile Türkiye’de üniversite öğrenimi gören Somalili öğrencilere barınma imkanı verdiği için İhlas Vakfı’na teşekkür etti.

Ziyaretten çok memnun kaldığını ifade eden İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Somali ziyareti sonrası, ‘Somali’yi gören gece uyuyamaz’ diyerek başlattığı yardım çağrısına, İhlas Vakfı olarak mevcut imkânlar çerçevesinde katıldıklarını ve bundan sonra da Somali’ye yardım etmeye devam edeceklerini dile getirerek, “Somali’deki açlık, kuraklık ve iç savaş sebebiyle mağdur olan insanlara yıllardan beri kurban hizmeti, Ramazan ayında iftar, kumanya ve gıda yardımları, su kuyusu açılması ve gemiler ile tonlarca gıda, elbise ve kültür yayınları gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Türkiye genelinde bulunan öğrenci yurtlarında çok sayıda Somalili öğrenciyi barındırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA