Sivas'ta Üst Yapı Çalışmaları

Sivas Belediyesi, TCDD 4 İşletme Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde stadyum bölgesine üst geçit yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas Belediyesi, Sivasspor'un yeni stadyumuna yeni yollar açarak ulaşımı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Kümbet bölgesinde oturan vatandaşların yeni stadyum, alışveriş merkezi ve okullar bölgesine ulaşımını kolaylaştırmak adına yapılan yaya üst geçidi, kış şartları da düşünülerek kapalı şekilde inşa ediliyor. Engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabilmesi adına projede üç tane asansör bulunuyor.

Belediye Başkanı Sami Aydın, stadyum üst geçidinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Üst geçit projesinde ayakların tamamlandığını kaydeden Aydın, "Hem stat, hem okullar bölgesi, hem de adliye ve o bölgede bulunan diğer kurum ve kuruluşlar için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir proje. Sivas kamuoyunun, özellikle spor camiasının da çok önem verdiği ve talep ettiği bir proje. Bu projeyi 4 İşletme Müdürlüğümüz ile birlikte yürütüyoruz. Gerçekten çok hızlı bir şekilde, özellikle büyük maçlar öncesinde bu projeyi bitirmek istiyoruz. 23 Aralık’ta Sivas'ta ilk Beşiktaş maçı gözüküyor. Bizim hedefimiz kasım ayı içerisinde bu üst geçidi tamamlamak. Üst geçit Sivas şartları dikkate alınarak planlandı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA