Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta 7 Oyun Seyirciyle Buluşacak

Bu hafta 'Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar', 'Hissei Şayia', 'Macbeth', 'Geç Kalanlar', 'Reis Bey', 'İki Arada Bir Yerde' ve 'Şahane Züğürtler' adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim'de tüm oyunlar, Şehir Tiyatroları sahnelerinde ücretsiz olacak izlenebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ekim ayının son haftasında 7 oyun sahneleyecek.

İBB Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre bu hafta, "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Hisse-i Şayia", "Macbeth", "Geç Kalanlar", "Reis Bey", "İki Arada Bir Yerde" ve "Şahane Züğürtler" adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak.

- "Reis Bey"

Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 34'üncü yılında sahneye konulan oyun, 25-29 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Necip Fazıl Kısakürek’in yazıp Şükrü Türen’in yönettiği oyunda, Berrin Koper, Caner Bilginer, Ceysu Aygen, Çağatay Palabıyık, Doğan Altınel, Fatma İnan, Gökhan Eğilmezbaş, Hakan Yavaş, Hasip Tuz, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, İskender Bağcılar, Lale Kabul, Mazlum Kiper, Mehmet Bulduk, Melisa Demirhan, Murat Derya Kılıç, Okan Karaca, Özgür Dereli, Rıdvan Çelebi, Selçuk Soğukçay, Abdullah Topal, Yeliz Şatıroğlu, Sefa Turan, Ozan Akif Serman ve Aydın Yıldız rol alıyor.

- "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar"

Neil Simon'un yazıp Ersin Umulu'nun yönettiği oyun, 25-29 Ekim tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahneye konulacak.

Oyunda, şöhretli ancak takıntılı bir besteci olan Vernon ile ona hayran, çılgın ve yetenekli bir söz yazarı olan Sonia’nın iş birliği ve fırtınalı duygusal ilişkileri anlatılıyor.

- "Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi)"

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği oyun, 25-29 Ekim tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek.

Eserde, Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz ve Zihni Göktay rol alıyor.

Oyunda, şiddetli geçimsizlik sonucu boşanıp, yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan, fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın hikayesi, eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

- "Macbeth"

William Shakespeare'in yazdığı ve Ulviye Karaca’nın yönettiği oyunda, Damla Cangül, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Şirin Kılavuz Sevinç ve Tuğrul Arsever rol alıyor.

Oyun, 26-29 Ekim tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Geç Kalanlar"

Bir "yüzleşme" oyunu olan "Geç Kalanlar"da Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan sahne alıyor.

Pervin Ünalp'ın yazıp Nihat Alpteki'nin yönettiği oyun, 25-29 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde gösterilecek.

- "İki Arada Bir Yerde"

Danis Tanovic'in "Tarafsız Bölge" adlı filmin senaryosundan oyunlaştırılan "İki Arada Bir Yerde", Yıldıray Şahinler'in rejisiyle sahneye taşınıyor.

Oyun, savaşın tam orta yerinde "iki taraf" haline gelmiş ya da düşürülmüş "asker-insanların" durumunu anlatıyor. Adları, hayat tarzları, uğruna savaştıkları değerler, hatta beklentileri, birbirinin benzeri olanların ateş altındaki korkuları, tedirginlikleri, öfkeleri oyunda konu ediliyor.

Eserde, Alp Tuğhan Taş, Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Güzin Alkan, Mehmet Soner Dinç, Murat Coşkuner, Reyhan Karasu, Mehmet Sefa Öztürk ve Yıldıray Şahinler rol alıyor.

Oyun, 26-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde sahnelenecek.

- "Şahane Züğürtler"

Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval'in 1933'te yazdığı komedi türündeki oyun, Rusya'daki devrimden sonra ülkelerinden kaçan Rus asilzadesi "Ouratieff" çiftinin hikayesini konu ediniyor.

Yönetmenliğini Haldun Dormen'in üstlendiği oyunda Can Başak, Müge Akyamaç, Hakan Güner, Süeda Çil, Dilay Taşkaya, Özgün Akaçça, Çağrı Hün, Ceylan Çete, Engin Akpınar, B. Çağatay Çakıroğlu, Can Doğan, Onur Şirin ve Buğra Can Ildırışık, rol alıyor.

Oyun, 26-29 Ekim tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

Öte yandan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim'de tüm oyunlar, Şehir Tiyatroları sahnelerinde ücretsiz olacak seyredilebilecek.

Kaynak: AA