Sarıhacılar'daki Tarihi Hanın Restore Çalışmalarında Sona Gelindi

Akseki ilçesi Sarıhacılar Mahallesi'nde, 1800'lü yılların sonundan kalma tarihi hanın restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır atıl durumda bulunan tarihi hanın turizme kazandırılması için bu yılın nisan ayında başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Sarıhacılar Mahallesi'nin geçmişte kervan yolu üzerinde yer almasıyla tarihi öneme sahip olduğuna dikkati çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Belediye tarafından hazırlanan restorasyon projesi doğrultusunda, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan alınan izin, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından tahsis edilen kaynakla restorasyon işlemleri gerçekleştiriyor. Tarihi han tamamen ayağa kalktı. Şu anda çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. Tarihi yeniden ayağa kaldırmanın mutluluğu içerisindeyiz. İlçeye kültür ve doğa turizmi için gelenler burada dinlenme imkanı bulacak bir mekan haline getirerek halkımızın ve turizmin hizmetine sunacağız."

Kaynak: AA