Peşine düşen köpekbalığından 3 saat yüzerek kaçtı

Peşine köpekbalığı takılan dalgıç Craig: 'Dehşete kapılmıştım. Bilinmeyen bir yerin ortasında köpekbalığına yem olacağımı düşündüm'

Peşine düşen köpekbalığından 3 saat yüzerek kaçtı
Peşine düşen köpekbalığından 3 saat yüzerek kaçtı
Avustralya'da zıpkınla avlanan ve teknesini kaybeden İngiliz dalgıç, peşine düşen köpekbalığından kaçarken karaya ulaşmak için üç saat boyunca yüzdü.

BBC'nin haberine göre, Perth'in 800 kilometre kuzeyinde Köpekbalığı Körfezi'nde zıpkınla avlanan 34 yaşındaki John Craig, yüzeye çıktığında bir arkadaşının da bulunduğu teknesini göremedi.

Yardım çağırmak amacıyla etrafına su sıçrattığı esnada bir köpekbalığının kendisine yaklaştığını fark eden Craig, karaya doğru yüzmeye başladı.

Francois Perron Ulusal Parkı'na kadar en az 3 saatte 7,5 kilometre yüzen Craig, ilk 15 dakika boyunca 'meraklı' köpekbalığının kendisini takip ettiğini söyledi.

İki yıl önce Avustralya'ya yerleşen ve deneyimli bir dalgıç olan Craig, karaya ulaştıktan sonra birilerinin kendisini görebilmesi için kamp alanına yürüdü.

Yaklaşık yarım saat sonra bir uçağın kendisini fark ettiği dile getiren Craig, yaşadıklarını 'Dehşete kapılmıştım. Bilinmeyen bir yerin ortasında köpekbalığına yem olacağımı düşündüm.' sözleriyle anlattı.

Kaynak: AA