Ortaca'da 'Gençlik Projeleri Destek Programı'

Ortaca’da, Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Geleceğine Sahip Çıkıyor” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 1 senelik proje süresince öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar yapılacağı açıklandı.

Ortaca'da 'Gençlik Projeleri Destek Programı'
Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında desteklenen Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Geleceğine Sahip Çıkıyor” projesinin tanıtımı Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde yapıldı.

Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, toplantıda yaptığı konuşmada, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu dile getirdi. Avcı, belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Proje ile öğrencilerin, içinde yaşadığı topluma katkılar sunabilen nitelikli bireyler olmasını amaçladıklarını aktaran Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Şahin; “Toplumun her ferdinin mutlu bir birey olarak yetişmesi önceliğimiz. Gençlerimize ihtiyaç duydukları psikolojik, akademik ve sosyal desteği sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Mesleki eğitimin ülke ekonomisini besleyen ana damarlardan biri olduğunu söyleyen Şahin, “okulumuzda eğitim gören öğrenciler nitelikli iş gücü olarak bölge sanayisine ve diğer sektörlere hizmet vermek amacıyla yetiştirilirler. Projemiz aracılığı ile gençlerin sosyal, akademik, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde tüm zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini planladık. Proje süresince ilgilerine yönelik spor çalışmaları, il içinde tarihi ve kültürel geziler, Ankara ve İstanbul gezileri, resim ve müzik kursları, folklor çalışmaları, akademik yönden destekleyici çalışmalar gerçekleştirilecek. Proje kapsamında köy okulları ziyaret edilecek bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacak. Okullara çeşitli spor malzemeleri dağıtımı yapılacak. Proje sadece bizim değil tüm Ortaca’nın, süreç içerisinde bizlere vereceğiniz destek projenin başarıya ulaşması açısından önemlidir” dedi.

Toplantıya, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ekrem Gürhan ve Mehmet Nejat Yıldız, Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Şahin, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA