Orman Yangınlarını Önleme Çalışmaları

Edirne Belediyesi temsilcileri, Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi projesi kapsamında Bulgaristan'da düzenlenen toplantıya katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Haskova kentinde düzenlenen toplantıya, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu Ebru Erolu Karaca, Eİtfaiye Amiri Erdoğan Göbel ile Proje Koordinatörü Gözde Sarıcan, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü'nden Julian Grıncharov, Stefan Stefanov ve diğer Bulgar yetkililer katıldı.

Karaca, yaptığı konuşmada, 3 yıldır çalışmalar yaptıklarını belirtti. İki tarafın da proje için emek harcadığını anlatan Karaca, "Bulgar ortağa 3 adet yangın söndürme aracı ve 36 takım kişisel koruma ekipmanı alınacak. Edirne Belediyesi’ne ise 1 adet tam donanımlı yangın söndürme, kaza kırım ve kurtarma aracı tedarik edilecek. İtfaiyeciler alınan yeni araçlar için eğitim alacaklar, Ayrıca her iki taraf da ilköğretim düzeyinde çocuklar için de kurumlar bünyesinde eğitimler verilecek. Onların sivil savunma ve yangın güvenliği konularında bilinçlendirilmesi sağlanacak, rehber kitapçık hazırlanacak." ifadelerini kullandı.

Baskak da iki ülkenin birçok konuda birbirine destek olduğunu kaydetti.

Edirne Belediyesi, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürüttüğü 3 projeden biri olan "Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi" projesi ile 277 bin 922 avro hibe aldı. Proje kapsamında tam donanımlı itfaiye aracına sahip olacak olan Edirne Belediyesi, kent merkezindeki çocukları eğitim odaları, bilgilendirici kitapçıklar, teoriye ve pratiğe dayalı eğitim ile yangına karşı bilinçlendirilecek.

Kaynak: AA