Öğretmen Ve Öğrenciler 15 Temmuz Parkı'nı Gezecek

Adana'daki 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi'ni, öğretmen ve öğrencilerin bir program dahilinde gezmelerine imkan sağlayan protokol, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yüreğir Belediyesi arasında imzalandı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çeli̇kcan ile Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi'nin internet üzerinden oluşturulacak randevu sistemiyle bir program dahilinde haftanın belirli günlerinde öğretmen ve öğrencilerin gezmelerine imkan sağlayan protokol imzalandı.

Çelikcan, imza töreninde yaptığı konuşmada, hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in katılımıyla açılan 54 dönüm arazi üzerine inşa edilen kompleksin protokolünün her iki kuruma da hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar ise protokol kapsamında okul dışı öğrenme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla kompleksin internet üzerinden oluşturulacak randevu sistemi ile haftanın belirli günlerinde öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaret edilebileceğini belirtti.

Protokolle öğretmen ve öğrencilerin müze ziyareti gibi bir program dahilinde kompleksi ziyaret edebileceklerini kaydeden Akpınar, "Okullarımızın kompleks ziyaretini bir takvime bağlıyoruz. Böylece aynı anda çok sayıda okulun üst üste yoğunluk yaşatması olmayacak. Bilimle tarihin buluştuğu bu mekanın öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından etkin bir biçimde ziyaret edilmesini istiyorum. Ancak bu tip etkinliklerle tarih ve kültür konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA