Nijer'de Ölen Amerikan Askerinin Eşi Trump'a 'Kızgın'

Nijer'de ölen Amerikan askerinin eşi Johnson, yaptığı telefon görüşmesinde Trump'ın, kocasının ismini hatırlamakta zorlandığını ve bundan dolayı kızgın olduğunu söyledi Trump ise ölen askerin ismini tereddütsüz zikrettiğini ifade etti.

Nijer'de ekim ayı başındaki çatışmada ölen Amerikan askerinin eşi Myeshia Johnson, yaptığı telefon görüşmesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın, kocasının ismini hatırlamakta zorlandığını ve bunun için kızgın olduğunu belirtti.

Nijer'deki çatışmada ölen ABD askeri Çavuş La David Johnson'ın dul eşi Myeshia Johnson, Amerikan ABC kanalına mülakat verdi.

Trump'ın kendisini aramasından dolayı memnun olduğunu dile getiren Johnson, görüşmede kocasının ismini hatırlamakta zorlanan Başkan'a kızgın olduğunu dile getirdi. Johnson, "Beni en çok üzen şey, eşim orada hayatını ülkesi için feda ederken, siz onun ismini neden hatırlayamazsınız. Bu beni kızdırdı ve hatta ağlattı çünkü kocam çok iyi bir askerdi." diye konuştu.

- "Herhangi bir tereddüt yaşamadım"

Öte yandan Trump, Johnson'la yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Trump, açıklamasında, "Çavuş La David Johnson'ın dul eşi ile son derece saygılı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim ve herhangi bir tereddüt yaşamadan onun (Çavuş Johnson'ın) ismini en baştan itibaren zikrettim." ifadesini kullandı.

Trump'ın son açıklamalarının ardından, ölen Amerikan askerlerinin ailelerinin ABD başkanları tarafından aranması konusunda Amerikan medyasındaki tartışmaların bir süre daha devam edeceği belirtiliyor.

Mali sınırına yakın Tillabery bölgesinde bu ayın başında yine askerleri hedef alan saldırı düzenlemişti. Tillabery'ye bağlı Tongo Tongo kasabasında Nijer ve ABD askerlerinin yer aldığı konvoya yapılan saldırıda 4'ü ABD'li, 8 asker yaşamını yitirmişti. ABD Savunma Bakanlığının Afrika Masası Sözcüsü Binbaşı Michelle Baldanza, saldırının DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.
Kaynak: AA