Narkotik Eğitim Tırı Sivas'ta

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı "Narkotik Eğitim Tırı" Sivaslı vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararlarını anlatacak.

"Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında oluşturulan Narkotik Eğitim Tırı, kent meydanındaki tarihi jandarma binası önüne kuruldu.

Tır içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı anlatılıyor.

Ayrıca tırda görevli narkotik uzmanı polisler tarafından uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriliyor.

Sivas Uyuşturucu ile Mücadele Kurulunca onaylanan, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Sivas Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında getirilen tırın açılışı gerçekleştirildi.

Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, yapılmak istenenin gençleri ve çocukları uyuşturucudan kurtarmak olduğunu söyledi.

Türkiye terörle mücadelenin yanında etkin olarak narkotik suçlarla da mücadele edildiğini vurgulayan Gül, "Bütün terör örgütlerinin finans kaynaklarının önemli bir kısmı uyuşturucudan geliyor. Bu mücadele gençlerimizi korumak olduğu gibi aynı zamanda geleceğimizi, vatanımızı milletimizi güçlendiren bir mücadeledir." diye konuştu.

İstanbul Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Firdevs Özaslan da projenin amacını anlattı.

Konuşmaların ardından Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler tırı gezdi.

Tırın 29 Ekim'e kadar Sivas'ta olacağı belirtildi.

Kaynak: AA