Malatya'da 33 Sanıklı FETÖ Davası Devam Etti

Malatya’da FETÖ/PDY mensubu iş adamlarına yönelik 33 sanıklı davada savcı, sanıklar için 22 yıla kadar hapis cezası istedi. Duruşmada söz alan bazı sanıklar, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 15’i tutuklu 33 sanığın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet’ suçundan yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Zekai Işık, Kaan Emre Öztaş, Hasan Yıldız, Yücel Yılmaz, Mustafa Akar, Turgut Altın, Suat Sarin, Muzaffer Erşan, Haşim Oskaloğlu, Gökhan Gökbulut, Osman Çekiç, İmdat Ozçelik, Halil Kayış ve Mehmet Alper Dabağ ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Tutuklu sanıklardan Turan Canpolat ise bulunduğu Elazığ Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) arızalandığı için duruşmaya katılamadı.

Duruşmada söz alan bazı sanıklar etkin pişmanlık yasasından yararlanarak ifade vermek istediklerini belirtirken, duruşmada iddia makamı da esas hakkında mütalaasını verdi. Duruşma savcısı, mütalaasında sanıklar Yücel Yılmaz, Zekai Işık, Turgut Altın, İmdat Özçelik, Hasan Yıldız ve Mustafa Akar hakkında ‘silahlı terör örgütünü yönetmek’ suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı, diğer sanıklar hakkında ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, mütalaasında ayrıca tutuklu sanıklar Kubilay Karaaslan, Bayram Eken, Suat Sarın, Muzaffer Erşan ve Nurettin Karabekmez’in ortağı ya da sahibi oldukları şirketlere kayyum atanmasını talep etti.

Savcılık mütalaasının ardından mahkeme, sanıkların esas hakkında savunmaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA