Kocaeli'de 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' Toplantısı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Kadınları sağlıkları konusunda bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülecek olan projenin Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Hülya Aksoy, Muğla’da görev yaptıkları 2002 yılından bu yana Kadın Sağlığı projesini gittikleri bütün illerde uyguladıklarını ve çok olumlu sonuçlar elde etiklerini söyledi.

Projenin amacının kadınları kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek, bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Aksoy, "Eğer bir kadına dahi dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Projenin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bundan önceki toplantılarda olduğu gibi bundan sonraki süreçte yapacağımız toplantılarda kadınlarla birlikte olmak beni mutlu edecektir. Çok onur duyduğum bir proje içinde yer alıyorum. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Umarım Kocaeli’de de hedeflerimize ulaşabiliriz." diye konuştu.”

Vali Hüseyin Aksoy ise Kocaeli Valiliği olarak başlattılkları Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nin temel amacının toplumun en temel kesimini oluşturan kadınları bilinçlendirmek, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

-"Kadınlarımızın daha duyarlı olmasını hedefliyoruz"

Bu amaçla yola çıktıklarını ve bu doğrultuda Kocaeli’deki kadınlara ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kocaeli nüfusunun yaklaşık yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. 15-69 yaş grubundaki 650 bini aşan kadınımıza ulaşmayı hedefledik. Kadınlarımızın daha duyarlı olmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunlar karşısında bilinçlendirmeyi hedefledik. Özellikle Türkiye geneli baktığımızda kadınların karşı karşıya kaldığı kanser türlerinden en önemli kanser türü meme kanseridir. Erkeklerin ise akciğer kanseridir. Meme kanserinde de kendi kendini muayene edebilme ve belirli bir bilinç düzeyine ulaşabilmek için erken teşhis çok önemli bir katkı sunuyor. Toplumsal duyarlılığın son yıllarda daha üst noktalara ulaştığı, kadına yönelik şiddet konusunu da bu proje kapsamı içerisinde kadınlarımızla paylaşıyoruz. Şiddetin türlerinin neler olduğu ve şiddete maruz kaldıklarında nerelere başvurmaları gerektiği konusunda ayrıca bilgilendiriyoruz."

Kaynak: AA